Heihallo,

Bloggere har et ansvar. Hvorfor misbruker (alt for) mange dette ansvaret og tillitten?

Unge jenter og gutter, elder damer og menn ser opp til personene foran skjermen. <<Ikke tro å alt du leser>>, sier vi, men de fleste av oss gjør det. Vi suger til oss kunnskapen og informasjonen. Mennesker kan sammenlignes med svamper. Mennesker er nysgjerrige av natur og suger til seg informasjonen som en måte å overleve på.  Det er ingen negativ egenskap å trekke til seg lærdom, det er på denne måten kanskje menneskene lever nå I dag?

 

Men I dag blir alt for mye tull publisert på nett. I dette innlegget vil jeg fokusere på bloggerne med makt som legger ut hensynsløse innlegg, tekst og bilder som ikke er til nytte for noen. Disse innleggene trekker ungdommen og barna(og elder) til seg, som svamper. Det de ikke visste var at informasjonen de trakk til seg var GIFT.

GIFT FOR SAMFUNNET OG ENKELT INDIVIDET.

 

Bloggeren lever på dette.  Jeg mener de sprer usunne og ufriske tanker, oppmerksomhet rundt feil tema og verdier. Det er faktisk veldig kvalmt og provoserende.

 

Værsågod, vis oss dine Silicon pupper. Vis oss dine lange ben og tynne armer. Vis oss din sminkepung verdt hundrevis av dollar. Men advar oss! Si at dette ikke er normalen man bør leve etter. Ikke alle kan få til disse målene i livet sitt, uten å bade knekke fysisk og psykisk. Vi er kanskje Oljebarna , men vi er ikke like. Du er god nok, uansett. 

 

Vær forsiktig med hva dere legger ut.  Selv om det er ytringsfrihet I Norge betyr ikke det at de skal gå på helsen til andre. Del det du vil, men du får selv leve I dårlig samvittighet og skyldfølelse resten av livet. En leser. To Lesere. 10 Lesere som blir påvirket I feil retning.

 

<<Jeg mente det ikke på den måten>> Du mente det ikke? Si det til de to jentene som døde av anoreksi forje uke. De ble fortalt at de ikke var syklig tynne, de var jo bare så vidt tynnere enn bloggeren de så opp til. Hun var jo ikke syk!? Hvordan kunne de være syke da!?

 

<<Jeg mente det ikke på den måten>> Du mente det ikke? Si det til småbarns mammaen som gikk I veggen fordi hun måtte rekke å gjøre det alle bloggerne gjorde. Hun matte jo være den perfekte moren? Sånn som alle andre. Bloggerne skrev at de var helt normale mammaer, akkurat som alle andre.

 

<<Jeg mente det ikkepå den måten!>> Du mente det ikke? Si det til gutten som ble proteinforgiftet og døde nylig av nyresvikt. Han trente flere timer om dagen og spise det dere fortalte han skulle spise. Problemet var bare at han aldri spise noe annet.

 

 

Okay, nå var jeg brutal?. Men du skjønner tegninga.

 

 

Respekter oss! Leserne, som brødføder deg.

Du er ingenting uten oss. Hva med litt respekt? Vær ærlig! Ikke pynt på sannheten.
 

Når ble six pack og lesertall  viktigere verdier enn styrke og respekt? Det er nemlig to vidt forskjellige ting.

 

Peace out, (((vet ikke helt hvor jeg ville med dette innlegget srry))

 

 

#Mening #Minmening #Helse #Fredag #Påske #TGIF #Lørdag #Helg #Kostlhold #Protein #Spiseforstyrrelser #Trening #MentalHelse #Debatt #Mat #Hverdag #Blogg
Heihallo,

Jeg ønsker ikke å være aggresiv eller å skade noen med dette innlegget. Jeg ønsker bare at folk skal reagere og endre. Jeg mener at dette innlegget er viktig og det kritisk nødvendig med endring så snart som mulig.
//Bildet er tatt fra krisssy.blogg.no


Jeg har nå scrollet meg gjennom Kristine Ullebø`s Instagram og blogg. Jeg kjenner sykdommen gripe tak i meg. Skrike for full hals, men samtidig kjenner jeg at den friske Nora dør innvendig. Unge jenter skriver <<Goals <3 >> <<Ååå perfekte ben>><<Jeg vil også ha sånn perfekt kropp>>.  

Kristines kropp er underernært. Kristines kropp er ikke frisk. Kristines kropp er IKKE noe å lengte etter. 

Bildene hun legger ut viser mye hud. Hvert eneste innlegg inneholder et bilde av hennes radmagre kropp. Hver dag klikker tusenvis av unge jenter(og gutter) seg inn på bloggen hennes. De lett påvirkede ungdommene( og barn) blir eksponert for et ideal som ikke burde være et forbilde. 

Forskning og vitenskap står ved min side. Det er ikke mulig å være frisk for å holde seg stabil på en likende undervekt som Ullebø.  (Om man ikke har en lett diagnostisert sykdom).  Vi må huske at hun er 18år, altså en voksen kvinne.  Det er mulig å være naturlig tynn.! Det er mulig å spise masse uten å gå opp i vekt, men denne kroppen er (alt for) syklig tynn.  

((Hva skjer med kroppen når den sultes? Se minnesota ekspirimentet her))

Undervekt er svært farlig og må behandles. Undervekt er dødelig.

 

Jeg ser at mange forsvarer Kristine med at hun har en rask forbrenning og at hun kan spise så mye hun vil uten å gå opp i vekt. Hun har selv skrevet flere ganger at hun prøver å gå opp i vekt, men at hun ikke klarer det. Hør her, Kristine prøver ikke. Hun spiser ALLTID magre produkter. Hun velger alltid de fettfrie produktene og presenterer de med store bilder på bloggen sin. 

 Hvor lenge holder du deg mett på dette? Hvor mange ts ris er det? Hvor mange gram kylling? Patetiske mengder. 

// Bilde Credit til krisssy.blogg.no

Jeg reagerte svært på et av de nyeste innleggene hennes, hvor hun la ut et bilde av en veldig stor salat(sarkasme).  Bilde viser et kalorifattig måltid. Tidligere har hun presentert andre mindre <<Middags /Lunsj>>retter . Grønn salat med grillet kylling er ikke et fullverdig måltid.  Ullebø påstår å være opptatt av sunnhet. Å ikke spise nok er ikke sunnt.

 

Pepsi Max er en stor del av hennes image <<hva er forbudt på spiseforstyrrelse klinikker?>> Light brus. Pepsi Max inneholder ingen kalorier (O,3 per 100ml). Dette er den perfekte energy boosten og sultdemperen du kan få om du er underernært og teller dine kalorier nøye. Brusen lurer deg til å tro at du er mett og inneholder ingenting. Om Kristine ønsker å gå opp i vekt? hvorfor drikker hun litervis da? Det finnes ikke-sukkerfri-brus som smaker helt det samme.

Det første vi ser som lesere når vi klikker oss inn på krissy.blogg.no er headeren som viser en veldig tynn kropp. Tydelig. Hvorfor må bena hennes være med? Bildet er beskjært sånn at vi skal få med oss bena.  Vi scroller oss ned til innleggene og får møte en drøssevis av bikinibilder.  Ribbena synes. Hun trekker inn (den ikke eksisterende) magen, puster inn og strekker på seg. Hun gjør seg enda tynnere. Vi scroller enda lengre ned og får se outfitsbilder av shorts på vinteren.  Mellomrommet mellom bena blir ekstra eksponert for leserne med posene og vinklene hun velger å bruke.

 

  

Endringer Kristine kan gjøre:

  •  Bruke ansiktet i headeren. (Tilfelle overkroppen)
  •  Ikke skriv om mat, ettersom hun/du ikke har noen erfaring innom ernæring. Unge jenter spiser som deg og blir syke.
  •  Vær ærlig med leserne.
  • Skrive et innlegg hvor hun forteller at hun er undervektig og kroppen hennes ikke er frisk.

 

Endringer leserne kan gjøre:

  • Slutte å kommentere kroppen hennes
  • Slutte å se på henne som den tynne jenta
  • Oppmuntre henne til å gå opp i vekt

  

Kristine skriver godt. Hun har et vakkert ansikt. Kristine har god fashionsense. Kristine har kanskje en morsom personlighet, men hun er ikke frisk.  En usunn(døende) kropp skal ikke framstå som sunn. 

 

Kanskje det er sånn at hun ikke ønsker å gå opp i vekt? Kanskje det er sånn at hun ønsker å spise mer, men ikke kan fordi hele imaget hennes er bygd opp av hennes lille kropp. Men krisssy: DU HAR TILATELSE.  Jeg sier ikke at hun har en spiseforstyrrelse. Jeg sier at hun IKKE har en frisk kropp og IKKE har et sunt og balansert forhold til mat og trening.

Jeg er verken lege eller psykiatrer.  Jeg tåler kritikk.

 

#Undervekt #Mat #Helse #Mentalhelse #Psykiskhelse #Spiseforstyrrelser #Krissy #Fredag #Mening #Minmening #Trening 
Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits